Kat

Kastration og sterilisation af kat

Kastration af hankat​

Fordele:

Kastrerede hankatte har mindre trang til at strejfe, strinte og slås med andre katte end intakte hankatte. De får derfor sjældnere bidsår, som kan udvikle sig til bylder og de har mindre risiko for at blive kørt ned eller løbe hjemmefra.

Ulemper:

Kombinationen af nedsat stofskifte og nedsat aktivitet gør, at hankatte som regel får lettere ved at tage på i vægt efter kastration.

Sterilisation af hunkat​

Fordele:

Hvis ikke man vil have killinger på sin hunkat, er det en rigtig god ide at få hende steriliseret. Hunkatte kommer i brunst ca. hver tredje uge fra omkring januar/februar til omkring september/oktober afhængigt af lysintensitet og dagslængde. Nogle hunkatte kommer dog i løbetid året rundt. Katten er drægtig i ca. 63 dage. Hun kan komme i brunst og blive drægtig igen umiddelbart efter fødslen. Killingerne skal være hos deres mor til de er 12 uger gamle. Ofte er det svært at få afsat killingerne og mange killinger ender med at blive aflivet.​

Ulemper:

Nogle hunkatte får lettere ved at tage på i vægt efter sterilisationen.

Alternativer:

P-piller til kat gives en gang om ugen. Katten kommer ikke i brunst, når hun får p-piller. Hvis en p-pille glemmes, spyttes ud eller kastes op er der risiko for at katten alligevel kommer i brunst og bliver drægtig. Vi anbefaler IKKE brug af p-piller til katte, da der er mange bivirkninger. Risikoen for bivirkninger stiger ved langvarig brug. Bivirkningerne er bl.a. øget risiko for brystkræft, livmoderbetændelse, sukkersyge og nedsat produktion af binyrebarkhormon.​

Det siger kunderne om klinikken

​Læs vores anmeldelser her eller på Facebook!

​​★★★★​★

"Var for første gang afsted med vores nye hvalp chubby, dejlig interesse for vores hund og god behandling. Han følte sig tryg og sikker og gik der fra med en skøn fornemmelse i maven. Stedet og personalet kan varmt anbefales"

Ida Bergh Christiansen

​​★★★★★

"Super oplevelse min lille chilla hund fik pludselig hoste/opkastnings symptomer fandt jer på nettet (da jeg arbejder her op Fyn) hun havde fået et ca 15 cm langt græsstrå i næsen der gik ned i halsen som hun ikke ku få op i klarede det"

Henning Idel

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

Torø Huse Vej 10, 5610 Assens

Klik her for rutevejledning

CVR: 86921812

Kontaktoplysninger

Telefon: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.30

Lørdag og søndag: lukket

Du også velkommen til at sende en mail