Nytårsangst

Fyrværkeri kan omkring nytår være en overvældende oplevelse. Flot, spændende og fascinerende for de fleste mennesker, men for en stor del af vores hunde og katte er oplevelsen skræmmende

Hvis det udelukkende er nytårsaften din hund eller kat er nervøs og bange, er det forholdsvis let at hjælpe den, men fordi fyrværkeritraditionen har ændret sig, så den mange steder starter i december og forsætter et stykke ind i januar, har mange af dyrene symtomer både før og efter nytårsaften.

Angst for fyrværkeri, som ikke behandles, er til stor gene for dyret og vil ofte forværres. 

Desuden er der risiko for, at dyret også udvikler angst for andre ting/indtryk.

Gode råd til hunde- og katteejere ved nytårsangst

  • Opsøg dyreklinikken i god tid for rådgivning og angstdæmpende behandling. Der er flere muligheder for at hjælpe dit dyr både med kosttilskud og/eller angstdæmpende medicin.
  • Sørg for at lufte hunden inden fyrværkeriet stater. Husk at lufte hunden i line, så den ikke har mulighed for at stikke af, hvis den bliver forskrækket. Hav gerne en kattebakke til katten indendørs.
  • Træk gardinerne for og rul persienner ned, når det begynder at blive mørkt. Tænd godt med lys indenfor, så lysglimt fra fyrværkeriet sløres.
  • Sæt let rytmisk musik i musikanlægget for at sløre lydene udefra. Helst musik som hunden/katten er vant til fra rolige stunder.
  • Tilbyd hunden/katten et roligt sted midt i hjemmet væk fra vinduer og døre. Hvis hunden/katten i tiden op til fyrværkeriet har haft gode oplevelser på dette sted ( ro, tyggeben, legetøj og ligende), vil det være en hjælp i stressende situationer. Hunden/katten skal generel altid have "helle" på dette sted og altså ikke håndteres (børstes/soigneres/krammes), når den søger derhen.
  • Ved at tilbyde en bunke forskellige tæpper på dette sted, har hunden noget at grave og gemme sig i, og det kan hjælpe på dens stressniveau at have mulighed for selv at handle. Tilbyd katten en hule, hvori den kan føle sig tryk.
  • Fordel lidt godbidder og tyggeben ved hundes/kattens "gemmested", når fyrværkeriet starter, men bliv ikke skuffet, hvis hunden/katten ikke viser interesse for lækkerierne. Hunden/katten skal ikke lokkes eller presses til at vise interesse for maden eller at spise.
  • Ignorer selv fyrværkeriet og hundens eventuelle reaktioner på det.
  • Det er vigtig selv at være upåvirket af fyrværkeriet, da det signalerer til hunden, at situationen er ufarlig.
  • Man bør tænke på at atypisk opførsel, som for eksempel udklædning med parykker, sjove skæg, skralder, truthorn med mere kan gøre hundens/kattens angst værre.

Følg Assens Dyreklinik
​på Facebook

Følg os og få større indblik i klinikkens hverdag, deltag i konkurrencer og meget mere.

   

​Information

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

CVR: 86921812

Kontakt

Ved tidsbestilling bedes der ringes på nedenstående telefon nummer. Uden for normal åbningstid viderestilles telefonen til vagthavende dyrlæge, så der altid er hjælp at hente.

Tlf.: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Vagthenvisning​

Tilmeld dig vores nyhedsbre​v

For nyheder, tilbud og meget mere.

Adresse​

Torø Huse Vej 10

5610 Assens​

Åbningstider

Hverdage:       Kl. 08.00 - 17.00

Aften/weekender:    Ring til 64 71 33 33 og du vil blive                                       viderestillet til vagthavende dyrlæge