Det sidste farvel​

Hvornår er det tid at sige farvel?

Beslutningen om, at skulle sige farvel til et elsket dyr, er svær. Der kan være mange spørgsmål, der trænger sig på. Hvornår er det rigtige tidspunkt? Lider mit dyr? Har det livskvalitet? Er det egoistisk, at lade det leve lidt længere endnu? Hvordan skal jeg forklare det til mine børn?

Du har fået selskab, hengivenhed, sjove og glade stunder og masser af kærlighed og det vækker helt naturligt meget stærke følelser, at skulle tage en beslutning om at lade sit kæledyr aflive. En aflivning kan dog ofte betragtes som en omsorgsfuld beslutning, da dit dyr forhindres i, at skulle leve med dårlig livskvalitet og ringe livsglæde pga en fremskreden alder eller uhelbredelig sygdom.

Nogle ejere tager beslutningen alene eller sammen med familie eller venner, andre i samråd med dyrlægen. Beslutningen er individuel og der er ofte flere faktorer, der spiller ind herunder dyrets tarv samt økonomiske og personlige hensyn. 

Når beslutningen er taget

For at sikre den bedst mulige afklaring omkring aflivningen, bør du overveje, hvad der er det bedste i din situation. 

Skal aflivningen foregå i hjemmet, på klinikken eller i bilen?

Vi vil gøre alt for at opfylde dine ønsker, kontakt os så vi kan aftale nærmere.

Hvem skal være med? 

Det er meget individuelt om man ønsker at være med til hele eller dele af aflivningen eller om man helst vil være fri. For dit dyr betyder det ekstra tryghed, hvis du som ejer er til stede. 

For børnene kan det være meget afdramatiserende at deltage i aflivningen. De ser, at det foregår stille og roligt og så har de noget konkret at forholde sig til, så voldsomme fantasier undgås. Vi er opmærksomme på, at børnene inddrages og får den omsorg og forklaring, der svarer til barnets alder.

Hvad skal der ske med dit kæledyr efter indsovning? Skal det begraves eller kremeres? 

Kremeringen varetages professionel og omsorgsfuld på et kæledyrskrematorie. Du kan vælge at lade dit kæledyr fælleskremere dvs sammen med andre kæledyr (billigst) eller lade det enkeltkremere dvs alene. Ved en enkeltkremering er det muligt at få asken fra dit kæledyr tilbage i en urne med det formål at begrave den eller placere den på et udvalgt sted. Derudover er det muligt at få lavet et smykke med lidt af asken fra dit kæledyr.

Hvis du vælger at begrave dit kæledyr, så er det fuldt lovligt på din egen matrikel eller på en godkendt dyregravplads. Kæledyret bør begraves i ca. én meters dybde således, at kødædende dyr ikke kan opgrave det.

Sådan foregår en aflivning.

I forbindelse med tidsbestillingen aftaler vi, hvor og hvornår aflivningen af dit kæledyr skal foregå og hvad der skal ske med det efterfølgende.

Efter ankomst til klinikken forklarer dyrlægen, hvad der vil ske og dyret tilbydes en godbid. Det tilstræbes at skabe en så rolig atmosfære som mulig.

Derefter vil dyret få en sprøjte med bedøvelsesmiddel i. Selve sprøjten kan svie lidt, men det går hurtigt over. I løbet af nogle minutter vil dyret stille og rolig blive træt og ligge sig ned for at sove. Når dyret sover tungt og ikke længere registrerer eller mærker noget så får det en sprøjte med et middel der får hjertet til at holde op med at slå. Dyret kan komme til at puste lidt og hårene kan rejse sig, men dette er udelukkende nogle reflekser, der aktiveres når kroppen mangler ilt. Dyret mærker ikke noget og sover roligt ind. Du kan nu i ro og fred sige endeligt farvel til dit kæledyr på klinikken eller vi kan hjælpe med at bære dit dyr ud i bilen, hvis det skal begraves derhjemme.

At sige farvel er en meget personlig ting. Ingen måde er mere rigtig end en anden og intet er "forkert". 

Følg Assens Dyreklinik
​på Facebook

Følg os og få større indblik i klinikkens hverdag, deltag i konkurrencer og meget mere.

   

​Information

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

CVR: 86921812

Kontakt

Ved tidsbestilling bedes der ringes på nedenstående telefon nummer. Uden for normal åbningstid viderestilles telefonen til vagthavende dyrlæge, så der altid er hjælp at hente.

Tlf.: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Vagthenvisning​

Tilmeld dig vores nyhedsbre​v

For nyheder, tilbud og meget mere.

Adresse​

Torø Huse Vej 10

5610 Assens​

Åbningstider

Hverdage:       Kl. 08.00 - 17.00

Aften/weekender:    Ring til 64 71 33 33 og du vil blive                                       viderestillet til vagthavende dyrlæge