Overvægt hos kæledyr

Assens Dyreklinik

Overvægt hos vores kæledyr er et stigende problem og i dag er 25% af alle katte og hunde overvægtige. Det er ligeså usundt at være overvægtig, når man er hund og kat, som når man er menneske. De ekstra kilo er ikke helt harmløse, og risikoen for følgesygdomme er høj. Overvægtige dyr er i øget risiko for at få dårlig pels- og hudkvalitet, problemer med hjerte og luftveje, problemer med knogler og led, dårligere immunforsvar og sukkersyge. Det er dokumenteret, at overvægtige kæledyr lever kortere tid end hunde med normal kropsvægt.

Hvorfor er min hund/kat blevet overvægtig?

Årsagen til overvægt er som regel for meget foder, især kombineret med manglende motion. Ældre hunde og katte er som regel mindre aktive og har brug for færre kalorier. Visse racer er mere prædisponeret for overvægt. En kastration eller sterilisation af dyret kan ændre dets stofskifte, så det derved får en større tendens til at tage på i vægt. Ingen af disse eksempler behøver at udvikle sig til overvægt, men kan alle reguleres med det rette foder og den rette fodermængde.

I sjældne tilfælde skyldes vægtforøgelsen en medicinsk lidelse, som kan være behandlingskrævende.

Det er ikke altid ligetil at få sit kæledyr til at tabe sig. Det er derfor vigtigt, at hele familien går ind for projektet, og at alle forstår hvorfor hunden eller katten ikke skal have mere end den aftalte mængde. Et lille stykke ost svarer for eksempel til cirka 10% af det daglige energibehov for en hund på 10kg..!

For en hund på 10kg svarer følgende godbidder til det efterfølgende hos mennesker:

2 skiver spegepølse = 1½ burger
1 kiks = 1 chokoladebar

​For en kat på 5kg svarer følgende godbidder til det efterfølgende hos mennesker:

1 glas mælk = 6½ store muffins

1 skive spegepølse = 3½ burger

​​

Hvordan slanker jeg min hund/kat?

Løsningen er en god kombination af ændret kost, færre godbidder og øget motion/leg.

Det er vigtigt, at hundens eller kattens foder er tilpasset dyret både i sammensætningen og mængden.

De ældre dyr tildeles et seniorfoder, de yngre neutraliserede dyr tildeles et foder afpasset til dem.

Til de dyr, som allerede er overvægtige, kan det være nødvendigt at skifte til et slankefoder i en periode indtil idealvægten opnås, hvorefter man så fortsætter på et foder, som er velegnet til den pågældende hund eller kat.

​Slankediæter har færre kalorier, bevarer muskelmassen og har et højt fiberindhold som sikrer optimal mæthedsfølelse.

Er du i tvivl om dit dyr er overvægtigt eller om det får det rette foder, så er du meget velkommen til at komme ned på klinikken og få en snak med os. Vores vægt står i venteværelset og den er du altid velkommen til at komme forbi og benytte!

Det siger kunderne om klinikken

​Læs vores anmeldelser her eller på Facebook!

​​★★★★​★

"Var for første gang afsted med vores nye hvalp chubby, dejlig interesse for vores hund og god behandling. Han følte sig tryg og sikker og gik der fra med en skøn fornemmelse i maven. Stedet og personalet kan varmt anbefales"

Ida Bergh Christiansen

​​★★★★★

"Super oplevelse min lille chilla hund fik pludselig hoste/opkastnings symptomer fandt jer på nettet (da jeg arbejder her op Fyn) hun havde fået et ca 15 cm langt græsstrå i næsen der gik ned i halsen som hun ikke ku få op i klarede det"

Henning Idel

Har du spørgsmål eller
​ønsker du at høre nærmere?

Find vores kontaktoplysninger herunder.

ASSENS DYREKLINIK V/METTE MORTENSEN

Torø Huse Vej 10, 5610 Assens

Klik her for rutevejledning

CVR: 86921812

Kontaktoplysninger

Telefon: 64 71 33 33

E-mail: kontakt@assensdyreklinik.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.

Telefontider

Mandag - fredag: 08.00 - 16.30

Lørdag og søndag: lukket

Du også velkommen til at sende en mail